InBev fusiegeruchten

Na aanhoudende fusiegeruchten gaat het aandeel van InBev de hoogte in. Blijkbaar zijn er gesprekken aan de gang met Anhueser-Busch (gekend van Budweiser). Na de fusie met het braziliaanse Ambev hebben ze blijkbaar de fusiekoorts te pakken op het Leuvense hoofdkwartier van InBev. Fusioneren met een Braziliaanse bierbrouwer was voor veel bierliefhebbers al problematisch … maar met Bud! Da’s gelijk vloeken in de kerk.

Meer, groter, meer omzet … meer winst. Zal allemaal wel goed zijn voor de InBev aandeelhouders. Of de belgische bierdrinker er beter van wordt, is nog maar de vraag. Pintjes worden duurder. Hoegaarden wordt niet meer in Hoegaarden gebrouwen, …

Hopelijk een gerucht?
In een recent interview gaf Carlos Brito, de braziliaanse CEO van InBev ook te kennen dat InBev niet noodzakelijk de grootste moet zijn.

Alhoewel met die dingen weet je natuurlijk nooit. Allez, Santé.

Leave a Reply