Online bankieren, of hoe het zou kunnen zijn

Online bankieren is in België heel populair. Volgens een InSites studie gebruikt de helft van de Belgische surfers elke week hun online banking pakket. Pakket is eigenlijk niet correct. Enkele jaren terug diende je effectief nog een applicatie op je PC te installeren. Da’s gelukkig al verleden tijd. De banken hebben de evolutie naar web-applicaties ook gevolgd. Bankieren kan dus tegenwoordig gewoon online met een webbrowser. Leuk, maar da’s dan ook de grootste evolutie die webbanking in de laatste jaren ondergaan heeft. Uitbreiden van de functionaliteit en een verbeterde User Interface. Daar zijn ze precies minder mee bezig op de IT-afdeling van de banken. Eenvoudige zoekcriteria definiëren als ‘alle overschrijvingen naar een bepaald rekeningnummer’, werkt niet met de webbanking software van m’n bank. Nochthans een van de Belgische grootbanken. En waarom kan ik m’n uitgaven niet indelen in rubrieken? Of ‘taggen’ om het wat hipper uit te drukken. Een email sturen als m’n rekening onder nul dreigt te gaan. Zou dat niet handig zijn? Visualiseren van m’n uitgavenpatroon? …Nog nooit van gehoord.

Ik heb geen ervaring met alle online banking software van Belgische banken, maar ik heb zo de indruk dat het elders niet veel beter is.

Trouwens wat als je rekeningen hebt bij verschillende banken? Zou handig zijn om een overzicht te hebben van al die rekeningen. Eén bank kan dus waarschijnlijk nooit de beste oplossing aanbieden.

Telkens als ik online m’n bankrekening beheer zit ik daar dus aan te denken. Aan al die functionaliteit die er niet is. Hoe cool online banking wel zou kunnen zijn. En dan lees ik dit artikel over mint.com

Hopelijk kunnen ze bij ING, KBC, Dexia, Fortis, … hier wat inspiratie uit halen.

2 Responses to “Online bankieren, of hoe het zou kunnen zijn”

  1. Steven says:

    Mint ziet er inderdaad fantastisch uit. Spijtig genoeg momenteel enkel maar voor inwoners van de VS…

  2. Rijk says:

    Je hebt in Ned. Cashflow. Is ook wel een aardig prog. al je data download en bewaar je op je op je eigen pc, maar ja kost wel 25 euro p.j. (nu 18 i.v.m aanbieding). Als iemand nog een alternatief heeft dan houd ik mij aanbevolen.
    Rijk

Leave a Reply