Skiing for Geeks

Skiverlof zit er weeral op. Deze keer was het in Italië, Arabba te doen. Arabba maakt deel uit van het grotere skigebied, dolomitisuperski. In totaal 1200km skipistes. Mooi skigebied. Op twee vervelende tweezitter skiliftjes na goeie infrastructuur. Vanzelfsprekend overal elektronische poorten aan de skiliften. Je elektronische skipas kan je dus gewoon in je skibroek laten zitten. Blijkbaar hebben ze daar een geek zitten die het potentieel van die elektronische skipas inzag. Thuisgekomen kan de skier op de website het nummer van z’n pas ingeven. Even op “Check Ski-performance” klikken. En voila, alle statistieken van je skitrip online. Knap, knap, heel knap gedaan. Daar wordt iedere techneut enthousiast van.

Bon, wat leren we op de ski-performance pagina. Ik heb op zes dagen, 90 liften genomen, meer dan 37km hoogteverschil overbrugd en 192 km (op piste) geskied. Toevallig kostte de skipas de mooie som van 192EUR. Dus één euro per kilometer. Dure kilometers zijn dat.

Je kan zelfs je afgelegde ski-traject volgen op een kaart. Hier is nog wat ruimte voor verbetering. De kaarten zijn gewone pixel-figuren en je kan niet inzoomen. Voor grotere trajecten, sella ronda verlies je dus het overzicht. Dus advies aan die Italianen. De kaart-functionaliteit nog wat verbeteren en misschien nog een web2.0-sausje (linken aan skipas van vrienden, webcams, … ) overgieten en dit wordt een nog hippere webapp.

Zijn er andere skigebieden waar dit ook mogelijk is?

Leave a Reply