Question à la Une – Payons-nous Internet trop cher?

Vorige week was er op RTBF een reportage over de hoge kostprijs voor internetaansluitingen in België. De reportages van “Questions à la Une” blinken misschien niet altijd uit in objectiviteit – de reportage “bye, bye Belgium” staat bijvoorbeeld ook op hun rekening, maar deze reportage heeft toch een mooi overzicht van de (wan?) toestand op de Belgische internetmarkt.

Ook enkele interessante interviews, met Didier Bellens bijvoorbeeld, die probeert uit te leggen dat er wel degelijk concurrentie is op de Belgische markt. Interviews met de regulatoren in Frankrijk en België (Eric Van Heesvelde). De verschillende concurrerende operatoren komen ook aan bod. De woordvoerder van Scarlet komt in een lastig parket terecht wanneer tijdens het maken van de reportage Scarlet overgenomen wordt door … Belgacom.

Het duurde even maar deze reportage is nu ook online te bekijken.

Deel 1;


Question à la Une – Payons-nous Internet trop cher ? 1sur2
by galataman

Deel 2;


Question à la Une – Payons-nous Internet trop cher ? 2sur2
by galataman

Leave a Reply